Evidencija podataka – digitalni i analogni tahografi


Sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu (NN 60/08, 124/10) i Pravilniku o prijenosu podataka o radnom vremenu mobilnih radnika i vođenju evidencije (NN 43/09), svi poslodavci koji obavljaju djelatnost prijevoza robe ili putnika (vozila najveće dopuštene mase iznad 3.5t, dopuštene mase s priključnim vozilom iznad 3.5t i vozila za prijevoz putnika s 8 ili više mjesta (+vozač, dakle ukupno 9 ili više mjesta za putnike)) moraju voditi propisane evidencije i pohranjivati informacije o radnim aktivnostima svojih djelatnika.

Inter-biz je informatička tvrtka koja je na domaćem tržištu ponudila jedini hrvatski proizvod namijenjen vođenju spomenute evidencije – IB.TAHO (http://tahograf.inter-biz.hr). Korištenjem naprednih programskih tehnika, omogućili smo kako očitavanje i digitalizaciju skeniranih tahografskih listića (analogni tahograf) korištenjem običnih skenera (ili čak fotoaparat), tako i čitanje i preuzimanje podataka s digitalnih kartica vozača korištenjem običnih smartcard čitača, koje većina tvrtki ionako već posjeduje (za internet bankarstvo i slično). Na taj način potpuno se eliminiraju dodatni troškovi opreme za rad s tahografima!

Sustav IB.TAHO uključuje i modul za grafički pregled radnih aktivnosti po danima i razdobljima, integrirani modul za izradu i ispis AETR potvrda, povezanu evidenciju radnih aktivnosti i AETR potvrda, modul za analizu prekršaja i izradu i ispis upozorenja vozačima itd. Radi se o kompletnom rješenju, provjerenom u praksi u autoprijevozničkim tvrtkama (verzija za jednu tvrtku), ali i u tvrtkama koje se bave uslužnom djelatnosti obrade podataka (verzija s mogućnošću evidencije aktivnosti za vozače u neograničenom broju tvrtki!).

Osim softvera, Inter-biz nudi i usluge obrade podataka po povoljnim uvjetima, ali i usluge savjetovanja i optimizacije poslovanja!

Za tvrtke koje u vozilima koriste samo analogne tahografe, postoji i jeftinije softversko rješenje, IB.ERS koje ne uključuje rad s digitalnim tahografima, niti modul za analizu prekršaja vozača. Ipak, preporuka je kupnja sustava IB.TAHO kao najkompletnijeg rješenja koje će omogućiti bezbolnu tranziciju u predstojećim godinama, kad se očekuje dominantna prisutnost digitalnih tahografa u voznim parkovima.

ključne riječi:

tahograf, analogni tahograf, digitalni tahograf, tahografski listić, kartica vozača, digitalna kartica, analiza prekršaja, protokol vozača, upozorenje o počinjenim prekršajima, AETR potvrda, evidencija, vođenje evidencije

Ovaj unos je objavljen u Analogni tahograf, Digitalni tahograf, Neovisno, Obavijesti, Softver. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s