SOFTVER

Obrada i evidencija podataka o radnim aktivnostima gotovo je nezamisliva bez pomoći računala i specijaliziranih programa i aplikacija (softver) koji olakšavaju i ubrzavaju rad.

Od programa za evidenciju radnih aktivnosti očekuje se što jednostavniji i brži unos podataka o radnim aktivnostima s analognih i digitalnih tahografa, paralelno vođenje evidencije AETR potvrda obzirom da su one direktno vezane uz evidenciju radnih aktivnosti, brza analiza i pregled evidentiranih podataka i ispis izvještaja propisanih važećim pravilnicima i zakonima.

Nakon što su podaci ispravno uneseni u programski sustav, softver mora omogućiti što jednostavniju manipulaciju i obradu podataka – analizu prekršaja vozača, izradu upozorenja za vozače koji učine prekršaje, analizu rada vozača, jednostavno praćenje unosa i uočavanje propusta vozača ili djelatnika koji unosi podatke (signalizacija dana bez unosa, višestrukog unosa i slično).

HRVATSKI SOFTVER ZA VOĐENJE EVIDENCIJE?

Na tržištu postoji mnogo rješenja za obradu podataka s tahografa. Međutim, jedino IB.TAHO je cjelovit evidencijski sustav potpuno proizveden u Hrvatskoj! Ostala dostupna rješenja prevedena su na hrvatski jezik, no nisu proizvod domaćih inženjera! Ne treba posebno naglašavati prednosti dostupnosti razvojnih inženjera koji razvijaju konkretni softver – direktna korisnička podrška, brze korekcije i modifikacije softvera na zahtjev korisnika itd.

IB.TAHO je programski sustav koji je moguće instalirati na jedno jedino računalo ili pak na neograničen broj računala u lokalnoj mreži. Podaci o aktivnostima vozača pohranjuju se unutar tvrtke, korištenjem provjerenog i pouzdanog poslužitelja baze podataka  – Firebird.

Kako bi svim potencijalnim kupcima omogućili da prije kupnje isprobaju naš proizvod na web stranicama smo ponudili demo verziju programa za besplatno i anonimno preuzimanje! Sve funkcionalnosti programa su sadržane u demo verziji, ali su dodana određena ograničenja po pitanju broja unosa (10 skenirarnih listića, 3 .ddd zapisa s kartica vozača…). Demo uključuje i program IB.TCR koji omogućava skidanje podataka s kartice vozača korištenjem standardnih smartcard čitača (vjerojatno ih posjedujete za potrebe internet bankarstva, a ako ne – trošak kupnje takvog čitača je minimalan, cijena se kreće oko 150 kn).

IB.TAHO uključuje:

  • podršku za rad s analognim tahografima (skeniranje i digitalizacija taholistića, korištenje specijalnih ili običnih uredskih skenera + mogućnost ručnog unosa i korekcija)
  • podršku za rad s digitalnim tahografima (čitanje kartica vozača korištenjem standardnih smartcard čitača, očitavanje .ddd datoteka za vozače i vozila, ubacivanje podataka u evidenciju na jedan klik miša + analiza informacija)
  • izradu AETR potvrda
  • kalendarski pregled kompletne evidencije
  • analizu prekršaja vozača i izradu izvještaja i upozorenja koje vlasnik autoprijevoznik izdaje vozačima
  • razvoj novih funkcionalnosti po zahtjevima kupaca

Da bi potencijalnim kupcima i korisnicima olakšali izbor i omogućili sniženje troškova odlučili smo definirati tri verzije sustava IB.TAHO:

  • Standard – standardna verzija, namijenjena većini korisnika – nema ograničenja na broj vozača i vozila, jedino ograničenje jest da su svi podaci vezani uz istu tvrtku (dakle, vođenje evidencije unutar jedne tvrtke)
  • Ultra – najjača verzija, namijenjena primarno tvrtkama koje se bave uslužnom djelatnošću vođenja evidencije o radnim aktivnostima vozača – osim neograničenog broja vozača i vozila, sustav u ovoj verziji nudi i definiranje neograničenog broja tvrtki, povezivanje sa vozačima i lako vođenje evidencije za sve tvrtke
  • Mini – ograničena, “najslabija” verzije – identične funkcionalnosti kao i Standard, no uz nižu cijenu nudi ograničenja (više nego dovoljno za male tvrtke i autoprijevoznike) – moguće je vođenje evidencije do 6 vozača i 10 vozila

Detalje, besplatni demo i sve ostale informacije možete preuzeti na http://tahograf.inter-biz.hr ili http://tahograf.com.hr

Također, upućujemo Vas i na naše Facebook i Twitter stranice na adresama:

Facebook tahograf analogni digitalni

Facebook stranica sustava IB.TAHO

Twitter tahograf novosti analogni digitalni

Link na IB.TAHO Twitter profil

Komentiraj