Novi korisnici, primjer novih licenci, ubrzanje pregleda evidencije…


Iako se privatno u proteklom razdoblju izdogađalo nekoliko ružnih stvari, nažalost nema načina da se vrijeme zaustavi ili vrati – pa tako nema druge nego i dalje raditi s ciljem da se korisnicima omogući povoljno i jednostavno vođenje propisanih evidencija za mobilne radnike.

Nekoliko novih korisnika u proteklih mjesec-dva (većinom Mikro 3+3 licence), kao i jedno slučajno zapažanje na prezentaciji sustava potaknuli su aktivnost na razvoju sustava – ne, nije se dodavalo ništa novo već se išlo na optimizaciju pristupa bazi podataka, pri čemu je u standardnom pregledu evidencije ostvareno drastično poboljšanje performansi! To je, doduše, nešto što manji korisnici (čitaj – desetak vozača i manji opseg evidencije – npr. zadnjih godinu dvije) neće posebno osjetiti, ali je definitivno velik pomak vidljiv na velikim bazama i opsežnim evidencijama (velike tvrtke s puno vozača i uslužne tvrtke). Prema tome, svi veći korisnici koji su uočili usporenje i neefikasan pristup bazi mogu se javiti za besplatnu nadogradnju (ionako će ići nadogradnje u trećem kvartalu, pa ako problemi s performansama nisu uočljivi nema potrebe odrađivati odmah).

Druga sitnica, nedokumentirana, vezana uz licenciranje sustava – bilo je nekoliko upita uz licenciranje za neznatno veći broj vozača i vozila (u odnosu na Mikro (2+2) i Mikro+ (3+3)) – iako nigdje na http://tahograf.inter-biz.hr nije službeno navedeno, možemo vam ponuditi IB.TAHO licencu za kombinaciju 5+5 (5 vozača, 5 vozila u evidenciji) za 5.500 kn + PDV. Teoretski, ako trebate, možemo prilagoditi i na “veće” licence (cca. 1.100kn po vozaču/vozilu dodatna naplata), no sasvim je jasno da povećanje iznad 7-8 vozača neće imati smisla, obzirom na cijenu Standard licence koja nudi vođenje evidencije bez ikakvih ograničenja na broj vozača i vozila.

Drugih novosti nema – jednostavno nema zahtjeva i ideja za novim funkcionalnostima! Sustav radi ono što se zahtijeva i traži (od strane institucija), nudi neke dodatne funkcije koje olakšavaju rad i praćenje evidencije i to je to. Kao što ponavljamo svim korisnicima našeg softvera, ako imate bilo kakve ideje za daljnji razvoj sustava, slobodno ih iznesite – ukoliko procijenimo da su prijedlozi svrsishodni i interesantni većem broju korisnika, realizirat ćemo ih!

Ovaj unos je objavljen u Analogni tahograf, Digitalni tahograf, IB.TAHO, Obavijesti, Softver. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s