Uspješno komercijaliziran IB.TCR, ideje za daljnji razvoj vezan uz tahografe


Ovih dana priveden je kraju razvoj komercijalne inačice IB.TCR (besplatna na http://tahograf.inter-biz.hr/free/) za naručitelje iz Danske (budući site http://www.tachoonline.eu).

Realiziran automatski download kartica vozača i prebacivanje na FTP ili HTTP server, mogućnost lokalne pohrane, višejezičnost i mogućnost prevođenja od strane kupca… Zasad hrvatski, engleski i danski. Prodan i izvorni kod, tako da treba što prije napraviti i svoju verziju koja će biti komercijalno dostupna za strance i naprednije domaće korisnike.

Ideja ovakvog naprednijeg TCR rješenja jest da ga koriste tvrtke koje se uslužno bave djelatnošću očitavanja i obrade radnih aktivnosti – podijeli se softver korisnicima s digitalnim tahografima i karticama i olakša i sistematizira skidanje i prijenos podataka do tvrtke.

Plan razvoja za istog naručitelja (ako uspijem osmisliti kako to riješiti) obuhvaća razvoj novog alatića za skidanje podataka direktno s tahografa u vozilu (“vozne jedinice”, VU – Vehicle Unit). Cilj je osigurati prijenos direktno na netbook/laptop, po potrebi slanje mrežom na server, a bez korištenja dodatnih uređaja osim kabla za spajanje USB-tahograf. Finalna inačica bi trebala eliminirati potrebu prisutnosti kartice tvrtke (company card) u vozilu (naravno, poštujući standarde EU koji također drže otvorenom tu mogućnost kod skidanja s udaljene lokacije…). Živi bili pa vidjeli, zasad stvari stoje na čitanju i proučavanju dokumentacije, još nisam počeo ni s implementacijom osnovnog komunikacijskog protokola.

 

Ovaj unos je objavljen u Obavijesti i označen sa , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s