Nastavak razvoja


Jučer, nakon dugog vremena, rad na IB.TAHO.

Od sad normalno radi 00:00-05:00 kao definicija noćnog radnog vremena (dosad je zbog jednog sitnog bug-a korisnicima preporučeno 23:59-05:00).

Nadalje, u korekcijski modul dodana mogućnost analize unosa za određeno razdoblje, rekalkulacija noćnog rada i/ili promjena intervala noćnog radnog vremena – zasad pomalo neugledno sučelje koje na jedan klik miša (+postavke početnog i završnog datuma i obračunskog intervala za noćno radno vrijeme) sve odrađuje sama. Ideja je možda od toga napraviti jedan zgodni korisnički prozor za rad s noćnim vremenima – npr. sistematski pregled evidencije po datumima uz navođenje obračunskih intervala, mogućnost checkiranja pojedinih ili svih evidencijskih stavki i promjena podataka, obračun prema novim podacima (sve to ovaj jučer implementirani modul odrađuje, ali, ponavljam, više orijentirano prema administratorima a ne korisnicima naviknutim na lijepo i pregledno sučelje).

Što se intervala za obračun noćnog rada tiče, do 27.10.2010. (koliko ja znam, molim upućenije da me isprave) je za obračun noćne vožnje i ostalog rada vrijedi interval od 22:00 navečer do 06:00 ujutro sljedećeg dana. Od 27.10.2010. vrijedi izmjena zakona objavljena u NN 124/10 – Članak 2. Izmjene zakona vrši slijedeću izmjenu Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (»Narodne novine«, br. 60/08.) U članku 3. točka 12. mijenja se i glasi: »12) »noćno vrijeme« označava razdoblje između 00:00 i 05:00 sati;«.

Za korisnike koji su ubacivali podatke a nekim slučajem nisu na vrijeme podesili (od 27.10.2010. ili za arhivske podatke koje su unosili naknadno za to razdoblje) korektan noćni interval, to je sad omogućeno jednostavnom pomoćnom funkcijom.

Uz još neke nadogradnje koje planiramo izvesti ovaj tjedan, nova inačica će do kraja tjedna biti dostavljena svim registriranim kupcima.

 

Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Softver. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s