Izrada i ispis AETR potvrda – pomoćni programčić (EVAK)


Aktivirala se potražnja za našim starijim pomoćnim programom – EVAK. Radi se o jednostavnom rješenju za izradu, ispis i vođenje evidencije AETR potvrda. Ispisuje se standardni trojezični obrazac AETR potvrde s popunjenim zahtijevanim poljima.

Primjer trojezične AETR potvrde izrađene programskih alatom EVAK (PDF)

Zašto je program EVAK bitan svakom autoprijevozniku?

Ako se pogleda ostala ponuda vezana uz radne aktivnosti vozača, EVAK je nešto drugačiji – dok evidenciju aktivnosti vodimo “unatrag” tj. temeljem obavljenog posla, AETR potvrde koje vozači moraju imati sa sobom za vrijeme vožnji (da kompletiraju slobodne dane u kojima nisu obavljali radne aktivnosti – dakle ili nema listića za taj dan ili na digitalnoj kartici nema zapisa) potrebno je izraditi na vrijeme.

Drugim riječima, AETR potvrde izrađujemo danas za sutra i za određeno razdoblje, kako bi vozač mogao korektno ispunjavati svoje obveze i u slučaju kontrole imati službeni dokument sa sobom! S druge strane (IB.TAHO ili IB.ERS), radne aktivnosti evidentiramo tek nakon što se dogode i to još s određenim vremenskim odmakom (ako vozač mora sa sobom imati listiće i potvrde za zadnjih mjesec dana, naravno da je problem te sve podatke stvarnovremenski unositi u sustav – nije nemoguće, ali iz iskustva govoreći, većina autoprijevoznika podatke evidentira naknadno).

Prema tome, EVAK je rješenje koje je korisno svim autoprijevoznicima! Neovisno o tome vode li evidenciju radnih aktivnosti, vode li ju samostalno ili ne… Jednostavno, da bi se zadovoljile norme, AETR potvrde treba pripremiti i uručiti vozačima na vrijeme ne bi li se izbjegli problemi s kontrolom…

Detalji i demo, kao i mogućnost izrade web ponude, dostupni su ovdje.

Ovaj unos je objavljen u Obavijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s