Novosti – IB.TAHO – generiranje izvještaja o aktivnostima za vozilo


Danas je dovršena implementacija (prva radna verzija) funkcije za generiranje izvještaja o radnim aktivnostima za vozilo. Kao što prikazuje slika, sučelje je jednostavno – bira se vozilo i razdoblje za koje se radi analiza i klikom na Generiraj pokreće obrada – za primjer na slici (efektivno 3 mjeseca u evidenciji), vrijeme potrebno za generiranje izvješća na našem starom i sporom radnom laptopu je manje od 500ms!

IB.Taho - sučelje za pregled izvješća o aktivnostima za vozilo

Da bi stvari bile jasnije, bitno je napomenuti da se izvješće u potpunosti generira temeljem unesenih podataka o radnim aktivnostima vozača – dakle, već uneseni podaci – bilo ručno, obradom skeniranih tahografskih listića ili preuzimanjem s digitalne kartice vozača.

Jedini “nedostatak” (naprosto, nedostatak informacije u sustavu digitalnog tahografa) jest nemogućnost točnog određivanja stanja kilometar sata vozila u ponoć kad se radi o noćnoj vožnji (digitalna kartica sadrži podatak o stanju kilometar sata pri ubacivanju i vađenju kartice vozača, dakle nema informacije o ponoćnom vremenu – jedina slična informacija je informacija o stanju kilometarsata u “GMT0 ponoć”, što opet ne odgovara za primjenu u izvješću koje je “lokalizirano” i prikazuje stvarno obračunsko vrijeme, dakle lokalni hrvatski ili drugi GMT pomak).

Kod unosa tahografskih listića koji uključuju noćnu vožnju (dvodnevni listići, kako ih mi zovemo), IB.TAHO automatski pri unosu automatski obračunava prosjek brzine i razdoblja aktivnosti vožnje i predlaže okvirno stanje kilometarsata u ponoć, tako da je za unos analognih listića stvar riješena interno u IB.TAHO.

Kako bi našim korisnicima ponudili najbolja rješenja, pokušat ćemo sljedećih dana još jednom proći detaljne specifikacije sustava digitalnih tahografa i ponovno provjeriti da li se tražene informacije možda ipak mogu pronaći (ne vjerujem, jer je ista stvar već par put istraživana i u nekom drugom kontekstu).

Ovaj unos je objavljen u Analogni tahograf, Digitalni tahograf, Obavijesti, Softver. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s