Nastavak razvoja…


Ovaj tjedan počinjemo s nadogradnjama svih aktualnih i korištenih sustava za autoprijevoznike. Naime, zajedničkim radom i analizom potreba i korištenja postojećih sustava s jednim od naših većih klijentata, uočene su razni momenti (korisnički aspekt) koji su doveli do ideja o nadogradnjama koje će još više pojednostaviti i ubrzati rad.

Konkretno, u IB.TAHO/IB.ERS sustave za evidenciju radnih aktivnosti vozača i rad s analognim i digitalnih tahografima uključit ćemo nove elemente korisničkog sučelja koji će olakšati očitanje analognih listića (izbor vozača, unos datuma, kilometara…), omogućiti lakše praćenje obrađenih digitalnih/skeniranih zapisa o listićima, naknadno učitavanje listića iz digitalne arhive, kontrolu stanja kilometara za vozila (iz ostalih dostupnih podataka)…

U IB.TAHO se planira uvođenje “wizard” načina rada, odnosno čarobnjaka za unos podataka s digitalnih tahografa, koji će omogućiti istovremeno učitavanje i arhiviranje podataka za veći broj snimki (.ddd datoteke s kartica vozača). Time će se ubacivanje velikog broja podataka i vozača svesti na “jedan klik”, odnosno izbor datoteka, a ostatak će se odraditi automatizmom (naravno, uz vođenje računa o dodavanju vozača u sustav ako već ne postoje, preskakanju već unesenih podataka itd.).

Uočen je jedan sitniji nedostatak kod importa podataka s digitalne kartice vozača te se radi na korekciji…

Već su obavljene neke promjene u proizvodu za očitavanje i prijenos podataka s digitalnih kartica vozača, IB.TCR (IB.Tacho Card Reader) – snimanje u datoteke kojima je naziv precizno definiran (EU prijedlog), kvalitetnija podrška za rad s više čitača instaliranih na isto računalo (postojeća verzija programa ne pamti zadnje korišteni smartcard čitač, kontroliraju se svi događaji na razini sustava što kod korištenja više čitača može utjecati na korisničko sučelje (flicker)…).

 

U već provjerenim i “dugovječnim” rješenjima poput sustava AUTOBUSER, eKarte i mKarte, nema bitnih potreba za nadogradnjama. Ipak, sustavi eKarte i mKarte će se integrirati s rješenjem za online prodaju autobusnih karata koje trenutno razvijamo – na taj način će se postići kompletna integracija online, mobilnog i agencijskog sustava prodaje karata u tvrtki naručitelju!

Ovaj unos je objavljen u Obavijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s