Radne aktivnosti vozača i kompjuterska evidencija


Svi vozači (mobilni radnici) moraju voditi evidenciju radnih aktivnosti – za njih to “odrađuje” uređaj zvan tahograf. Kod nas još uvijek dominiraju analogni tahografi (zapisuje podatke o radnim aktivnostima na tahografske listiće), dok su u novijim vozilima standardno ugrađeni digitalni tahografi (zapisuje podatke o radnim aktivnostima na digitalne kartice vozača – svaki vozač ima svoju jedinstvenu karticu izdanu od strane za to zadužene Agencije).

Ono što Pravilnik dodatno propisuje, jest obaveza vođenja evidencije radnih aktivnosti vozača za poslodavce. Dakle, potrebno je sakupiti sve podatke o aktivnostima (s analognih i digitalnih tahografa), te iste obraditi kako bi se dobili mjesečni i drugi izvještaji o radnim aktivnostima za svakog pojedinog vozača.

Inter-biz u svojoj ponudi za te potrebe tvrtkama nudi dva proizvoda – IB.ERS(http://ers.inter-biz.hr) kao jeftino i efikasno rješenje za tvrtke u kojima se koriste isključivo analogni tahografi i IB.TAHO koji omogućava i rad s digitalnim tahografima, ali i nudi mogućnost naknadne analize prekršaja vozača (što IB.ERS ne nudi!).

Oba programa se mogu koristiti za unos podataka o radnim aktivnostima s analognih tahografski listića – unos može biti ručni (očitavanje listića i ručni unos početnih i završnih vremena određene aktivnosti) ili poluautomatski, korištenjem pomoćnog (besplatnog!) programa IB.ATR (http://tahograf.inter-biz.hr/free)

 

Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Softver. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s